ZSB Kersttoernooi 2016

Op 24 december werd het jaarlijkse ZSB-Kersttoernooi weer gehouden, dit maal was het allemaal te doen in het dorpshuis van Kapelle (De Vroone). Dit jaar waren er 35 deelnemers, die vol de strijd met elkaar aangingen. Het deelnemersveld was aardig op sterkte, met veel hooggerate spelers maar ook met thuisschakers.

Van DZD deden er dit jaar 2 leden mee (Marius en Gayan). Hierbij een kort verslag van de prestaties van de DZD leden:

Marius speelde zoals altijd erg rustig en gedegen. Maar Marius kreeg ook aardige tegenstanders tegenover zich, denk hierbij aan Martin Krijger, David de Feyter. Maar Marius behaalde uiteindelijk toch een mooie score van 3.5 punt, met 2 overwinningen en 3 remises, en uiteindelijk 4 nederlagen. Die remises waren overigens mooie remises tegen goede spelers, en toevallig was 1 remise ook nog tegen Gayan.

Uw verslaggever (Gayan) speelde dit jaar ook weer mee. In de eerste rondes kreeg ik het aardig voor mijn kiezen met hooggerate spelers, zoals Roland Aalders en Erwin Kloosterman. Die partijen gingen uiteindelijk ook verloren, maar in elke partij zaten wel leuke stellingen. Uw verslaggever behaalde uiteindelijk een score van 4.0 punten, met o.a. een mooie overwinning op Ad van Klinken (oud-lid van Goes) daar was ik wel tevreden mee, gezien de tegenstand.

Verder was het toernooi dus best wel sterk bezet en in de top van het klassement was het erg spannend. Het was opvallend dat de topfavoriet qua rating Joey Grochal (2200 +) niet erg zijn dag had en de overwinning aan iemand anders moest laten. Henrik Westerweele speelde een fantastisch toernooi en bleef als enige ongeslagen en daardoor werd hij de verdiende winnaar van het toernooi.