Schaakvereniging De Zwarte Dame is een gezellige schaakvereniging die een regiofunctie vervult voor de gemeenten Reimerswaal, Borsele en Kapelle. Verder komt een aanzienlijk deel van onze leden uit Goes en omstreken. We bestaan al meer dan 50 jaar en hebben momenteel ongeveer 35 leden. We spelen op de maandagavond (zie onder kalender voor data) van 19:45 - 23:45 uur in het verenigingsgebouw Ons Dorpshuis, Berghoekstraat 3 te Kruiningen. De zaal is open om 19.30 uur.

Onze vereniging kent een brede opbouw in schaakniveau. Zo zullen niet alleen beginnende schakers tegenstanders treffen waar ze van kunnen winnen, ook gevorderde schakers vinden er tegenstanders op hun niveau. We spelen in de Zeeuwse externe competitie momenteel met 6 teams, waarvan 2 op zaterdag en 4 op doordeweekse avonden.

Zin om eens te komen schaken? Beu om het altijd maar te winnen van uw buurman of familie? Kom dan gerust een keertje langs op onze clubavond. U mag een keer of 4 komen spelen en dan pas beslissen of u ook lid wilt worden van onze vereniging. Het is wel handig om vooraf even contact op te nemen wanneer u wilt komen schaken, zodat u tegen een tegenstander kan worden ingedeeld. We beginnen de partijen om 19:45 uur.

Mocht u lid willen worden: de contributie is maar 80 op jaarbasis en daarvoor kunt u van september tot en met juni elke week schaken en daarnaast ook nog op zaterdag en doordeweeks met teams meespelen.