Oliebollentoernooi

Souburg 2014

Op Maandag 29 december werd het jaarlijkse toernooi weer gespeeld in Souburg. Het is altijd een erg gezellig toernooitje, waardoor er elk jaar ook veel deelnemers aan mee willen doen. Dit jaar was de bezetting best wel weer sterk bezet en voor het eerst sinds lange tijd deden er ook maar liefst 4 DZD-leden mee (Marius, Matthijs, Willy en Gayan).

Het toernooi was dus erg sterk bezet en dat kon je ook wel goed merken met de behaalde scores van de DZD-leden. In totaal waren er 7 rondes van 15 minuten per partij.

Matthijs deed voor de 1e keer mee aan het toernooi en hij had ook best wel redelijk tegenstand gehad. Het viel allemaal niet zo mee en uiteindelijk behaalde hij 1 punt. Overigens speelde Matthijs helemaal niet slecht, maar had hier een daar wat pech.

Marius deed dit jaar ook weer eens mee en hij behaalde een zeer verdienstelijk score van 3.0 uit 7. Dat is gewoon goed in een sterk deelnemers veld!

Willy deed zoals bijna elk jaar ook weer mee. Willy was de DZD-kopman (rating 1800+) en kreeg ook best wel zware tegenstand. Maar Willy speelde soms goede en soms kansloze partijen. Maar uiteindelijk kwam hij uit op een score van 3.5 uit 7, een score waarmee hij gematigd tevreden was.

Uw verslaggever( Gayan) deed dit jaar ook weer mee. In de 1e ronde speelde ik nog redelijk goed tegen hoog gerate spelers, met o.a overwinningen tegen Rien de Bock en Willem Copoolse. Maar daarna was het gedaan met het goede spel en gaf soms een onnodige blunder weg. Maar dat kan gebeuren bij schaken en het ging vooral om de gezelligheid van het toernooi. Uiteindelijk kwam Gayan uit op een score van 2.0 uit 7 rondes.

Wederom weer een geslaagd toernooi en voor volgend jaar weer nieuwe kansen!