IN MEMORIAM LOU POLEIJ

Op onze site en tijdens de afgelopen twee clubavonden hebben we natuurlijk al aandacht besteed aan het overlijden van Lou Poleij. Uw voorzitter is naar de uitvaartplechtigheid geweest in de protestantse kerk van Hansweert. Die kerk zat goed vol en dat was zeker niet alleen met familie. Die zat vol omdat Lou gewoon een hele aardige man was.

Uit de woorden die gesproken werden, is me wel duidelijk geworden dat schaken en De Zwarte Dame voor Lou belangrijk waren. Dat hebben we onszelf misschien nooit zo gerealiseerd. Alhoewel hij in de contacten die ik na zijn ziekte met hem heb gehad, wel vaak hebben horen zeggen dat hij "de club" miste. En ik kan me ook zijn lach nog herinneren op het vorige slaatjesschaaktoernooi waar hij nog bij was.

Maar in dienst werd toch wel het vaakst het woord "bescheiden" genoemd. Dat woord schetst Lou het best. Bescheiden was hij. Als mens en als schaker.

Maar voor Lou is "het spel uit" zoals zijn broer aangaf en om dat uit te beelden hadden ze voor het raam van Lou's huis op bescheiden wijze een schaakbord geplaatst waarbij de koning omgevallen is. Een mooi eerbetoon aan Lou en erg passend voor iemand die meer dan 50 jaar lid is geweest van onze vereniging.

We zullen Lou missen!